Eigen model van de wereld

Structuur vs. Inhoud
Waar werkt NLP vooral mee? NLP richt zich altijd op de structuur of vorm en niet op de inhoud van bijvoorbeeld communicatie. Het richt zich namelijk op de patronen die we vertonen en gebruiken.

Daarbij is de inhoud waarbij een patroon wordt gebruikt steeds verschillend, maar het patroon heeft iedere keer dezelfde elementen. Met de methodes van NLP leer je ze herkennen en veranderen. Ook geeft het de mogelijkheid om patronen te wijzigen.


Eigen model van de wereld
Een belangrijke vaststelling binnen NLP is dat we ieder ons eigen model van de wereld hebben, daarin zijn we uniek. Een onderdeel van dit model zijn onze gezamenlijke waarden en normen. Die geven een universele structuur waarin wij functioneren.

In die structuur kunnen we bewust op zoek naar onze programmeringen, strategieën en patronen om ons eigen model van de wereld vorm te geven en aan te passen. NLP bestudeert de unieke manier van waarnemen en doorgronden van ieder mens.


Succesvolle communicatie
Binnen NLP vind je dan ook allerlei manieren en methoden om succesvol te communiceren, om de wereld om ons heen inzichtelijk te maken. Zo leren we je communiceren met diverse modellen van de wereld en geven we je handvatten om je handelen te versterken. Daarbij is in NLP gekozen voor snelle en waardevolle modellen, die doelgericht en praktisch werken.

© 2014 - 2023 EIGENWIJS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel