Hypnotherapie

Hypnotherapie is een van de oudste vormen van Psychotherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van trance en hedendaagse methodieken, zoals Regressie, NLP, EMDR, RET, Imaginatie, Autogene training, Zelfhypnose, etc.
 

Hypnotherapie is een (psycho)therapie waarbij hypnose wordt ingezet als hulpmiddel.

De inzet van klinische hypnose heeft een therapeutisch doel. De hypnotherapeut werkt met verbeelding en zelfsuggestie in een rustige, kalme toestand, met het accent op reflectie en communicatie.

Je eigen gevoelens, gedachten en herinneringen zijn niet altijd makkelijk te doorgronden. Waar komt die stress toch vandaan? Waarom voel jij je onzeker op je werk? Waarom durf je niet in een vliegtuig te stappen? Waarom lopen relaties toch altijd weer stuk? Waarom slaap je al weken niet goed?

Hypnotherapie is een methode om onder begeleiding van een therapeut meer inzicht te krijgen in jezelf. Wanneer je onder hypnose bent, is het mogelijk om je helemaal op jezelf te richten. Je daalt als het ware af in je onderbewustzijn om dichter bij jouw klachten en problemen als stress of onzekerheid te komen, om deze uiteindelijk op te kunnen lossen.

Lichamelijke, psychische en emotionele klachten

Hypnotherapie kan worden ingezet bij zowel lichamelijke, psychische als emotionele klachten met als doel deze te verminderen of op te lossen. Maar ook bij verbeteren en versterken van prestaties, van gevoelens of ervaring van het ‘zelf’. De symbolische processen, herinneringen en gevoelens helpen de cliënt zijn probleem of conflict te begrijpen en op te lossen. Werkvormen als visualiseren en imagineren (innerlijke verbeelding) kunnen heel positief en prettig worden ervaren. Belangrijk onderdeel van deze therapie is het versterken van positieve gevoelens, contact herstellen met de eigen innerlijke kracht en opnieuw leren genieten.

Onze beleving en gedrag wordt door onbewuste drijfveren beïnvloed, door wat in het onbewuste is opgeslagen. Soms zijn ervaringen niet goed opgeslagen en zijn er storende conditioneringen ontstaan. Dit kan leiden tot onbegrepen reacties, beperkende conclusies, angst, rouw, verdriet, en gedragsproblemen.

Het is belangrijk dat alles wat tijdens de trance naar boven komt op een goede manier wordt afgerond. Alleen dan wordt de waarde van het beleefde ook goed bewust gemaakt, goed verankerd en meegenomen in het hier-en-nu.

© 2014 - 2023 EIGENWIJS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel