Traject

Particulieren
Meestal starten we direct, na eerst telefonisch contact te hebben gehad, met het intakegesprek. Tijdens de intake wordt er dieper op de materie ingegaan om een duidelijk beeld te krijgen van wat er speelt en wat je behoeften zijn.  Aan het eind van de intake schets ik een helder beeld van wat er voor jou mogelijk is en op welke termijn je dit kunt gaan realiseren. Ook bespreken we welke technieken en vormen het beste bij je hulpvraag aansluiten. Tussentijds wordt er meerdere malen geëvalueerd om te zien of we nog de juiste weg bewandelen. Op deze manier kan ook direct worden ingespeeld op relevante veranderingen in je persoonlijke situatie. Als de doelstellingen zijn bereikt en je het gevoel hebt dat er afgerond kan worden, evalueren wij nog een keer het hele proces. Als alles naar wens is verlopen en je tevreden bent over het resultaat, worden de behandelingen op dat moment beëindigd. EIGENWIJS coaching.therapie streeft naar een traject dat bestaat uit 6 tot 12 consulten. Uitzonderingen bevestigen de regel.

Bedrijven
In de meeste gevallen zal er eerst een intake plaatsvinden via de opdrachtgever of particuliere cliënt. In dit gesprek zal worden bekeken of samenwerking mogelijk is en kan er een inschatting worden gemaakt over de duur en intensiteit van het traject. Ook wordt er op basis van dit gesprek inhoudelijk duidelijkheid gegeven over het te starten traject en beoogde resultaat. Dit gebeurt altijd in samenspraak met de cliënt. Deze bevindingen worden besproken met de opdrachtgever, waarna er een behandelplan en offerte wordt aangeboden. Ook is het mogelijk om voor aanvang en tijdens het traject, contact te hebben met bedrijfsarts, personeelsconsulent of directe leidinggevende, zodat er maximale overdracht van zaken kan plaatsvinden.


Uitkerende instanties
In de meeste gevallen zal er eerst een intake plaatsvinden via de arbeidsdeskundige of arts. In dit gesprek zal worden bekeken of samenwerking mogelijk is en kan er een inschatting worden gemaakt over de duur en intensiteit van het traject. Ook wordt er op basis van dit gesprek inhoudelijk duidelijkheid gegeven over het te starten traject en beoogde resultaat. Dit gebeurt altijd in samenspraak met de cliënt. Deze bevindingen worden besproken met de opdrachtgever, waarna er een behandelplan en offerte wordt aangeboden. Bij wederzijds goed bevinden en na ondertekening van beide partijen, kan het traject van start gaan. Tijdens de behandelperiode wordt er intensief contact onderhouden met de opdrachtgever. Het streven is dat er nieuwe mogelijkheden ontstaan richting uitstroom naar de arbeidsmarkt. Nazorg behoort tot de mogelijkheden.


 

© 2014 - 2023 EIGENWIJS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel